Hallo ding dong! Dit is een erg goeie quiche al zeg ik het zelf. Normaal ben ik niet echt van de eieren, maar ik bedacht me dat zolang een quiche maar niet perse onwijs naar ei gaat smaken is het natuurlijk wel heel handig om lekkere dingen in te verwerken. Redelijk slim al zeg ik het zelf. Dit recept is helemaal vrij met dingen die ik lekker vind, dus schroom vooral niet kruiden of andere dingen er zelf aan toe te voegen naar jou smaak. Maar uiteraard is dit recept wel erg lekker!

Ingredienten, 1 quiche:

  • pakje bladerdeegvelletjes
  • 3 eieren
  • 200 gram geitenkaas
  • 3 bosuitjes
  • handjevol walnoten
  • 125 gram creme fraiche
  • 30 gram pecorino
  • verse tijm
  • 10 cherrytomaatjes

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de bladerdeegvelletjes ontdooien, vet de cakevorm in en bedek de cakevorm met het bladerdeegvelletjes. Pak een kom, doe er de eieren, (verkruimelde) geitenkaas, fijngesneden bosuitjes en een paar blaadjes tijm in. Breng op smaak met peper en zout, mix het geheel nu goed. Giet het mengsel in de cakevorm, verdeel de walnoten over het mengsel, snijd de tomaatjes in 2 en verdeel deze ook over de cakevorm. Rasp de pecorino en houdt deze nog even apart. Vouw nu de bladerdeegvelletjes weer een beetje naar binnen zodat ze over de cake vallen. Zet nu 15 minuten in de oven en haal hem na 15 minuten eruit om de pecorino erover te verdelen en bak nu nog ongeveer 20 minuten af. Dien warm op als hoofdgerecht met een simpele salade of bij de borrel als hapje.

mytaste.nl
Close