Pizza zelf maken is echt een stuk lekkerder dan bestellen. Aangezien je op zondag toch echt wel een stukje luier bent dan je eigenlijk zou willen zijn, is het ook niet een dag dat je nog uitgebreid moeilijke dingen wil koken. En, hou ik mezelf graag voor, ongetwijfeld ook iets gezonder! Je kan er in principe alles op doen, dus leef je uit, maar hier het recept van een heerlijke salami pizza!

ingredienten, 1 grote pizza

  • 1 pakje pizza deeg (uit vriesvak)
  • 1 pakje tomatensaus voor pizza
  • 50 gram gruyere
  • 1 pakje salami of een andere vorm van salami die je lekker vindt
  • 1 lente ui
  • paar takjes peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Vervarm de oven voor op 220 graden en laat de velletjes ontdooien. Pak een ovenrek en leg hier bakpapier op en verdeel de velletjes eroverheen en druk ze tegen elkaar aan dat je een aaneengesloten rechthoek krijgt. Leg hem nu voor ongeveer 15 minuten in de oven of totdat je denkt dat ie een beetje knapperig aan het worden is zonder aan te branden. Rasp de gryere en snijd de lente ui en peterselie ondertussen. Haal de pizza uit de over, verdeel er wat tomatensaus overheen, leg daar de plakjes salami overheen en de ui en verdeel de kaas. Voeg er wat peper en zout aan toe en zet nu nog 10 minuutjes terug in de oven. Haal eruit, besrpenkel met wat olijfolie en verdeel de peterselie en dien warm op! Heerlijk!

mytaste.nl
Close