Pasta met salie (recept gejat van Ottolenghi)

Ik heb niet de directe behoefte om levens te ruilen met iemand, maar als ik dan toch een dagje zou moeten ruilen zou ik denk ik het brein (en leven) van Ottolenghi willen hebben. Het is zo knap hoe creatief hij met smaken is en alle groentes smaken lekkerder als je ze volgens zijn recept maakt. Zo ook deze pasta. En niet dat dit nou een groenten recept is, maar ik wilde het alleen even zeggen. De eerste keer dat ik salieboter at (weer een random mededeling excuus) was op een verjaardag in een Italiaans restaurant en dat was zo lekker dat ik dat thuis meteen ben gaan namaken. Ik kreeg het nooit zo lekker als in dat restaurant, maar nu ik deze heb geproefd komt dit er toch wel heel dichtbij. Pas wel op met overeten, deze pasta is onwijs vullend. Dus je kan ook gewoon een medium groot bordje opscheppen in plaats van hele bergen pasta. Anders word je misselijk. Wil je niet.

Ingrediƫnten 4 personen:

  • 50 gram boter
  • 20 salieblaadjes fijngesneden
  • 10 eetlepels slagroom
  • 1 citroen (rasp van 1/2 citroen en 4 eetlepels citroensap)
  • 50 gram walnoten
  • zakje rucola
  • peper en zout
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • paar takjes peterselie
  • 400 gram spaghetti (of verse spaghetti, wat je lekker vindt)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek de walnoten in kleinere stukjes en leg ze op een bakpapier in de oven en rooster ze in 5 minuten een beetje bruin en knapperig. Haal uit de oven en leg apart. Smelt daarna de boter in een diepe pan en voeg de fijngesneden salieblaadjes toe. Roer goed door en laat ze boter goed heet worden. Voeg de rasp van een 1/2 citroen toe en ook de citroensap en roer nog even door. Voeg dan de slagroom toe en breng het niet aan de kook want dan kan het gaan schiften. Dus zet het op laag vuur en roer goed door dat alles goed mengt. Voeg nu peper en zout toe. Zet nu van het vuur af en houdt apart. Kook water en kook de pasta volgens aanwijzing beetgaar. Rasp ondertussen de kaas en snijd de peterselie fijn en leg apart. Giet als de pasta gaar is de pasta af en voeg deze bij de pan met room en salie en hussel op laag vuur alles door elkaar. Voeg de peterselie, de parmezaanse kaas en de walnoten toe en hussel alles nog goed door. Dien warm op en smullen maar!

Close