Naanpizza met aubergine

Ik zal je bij voorbaat even waarschuwen, dit gerecht is niet bepaald ”fast”. Dat lijkt misschien zo omdat het woord pizza erin zit, maar ik zou liegen als ik zeg dat dit in 10 minuten klaar is. Gelukkig is het wel heel erg lekker. En voor lekker eten hebben we altijd wel wat tijd over he mensen? Ik in ieder geval wel.┬áNaanbrood heeft eigenlijk nog nooit op de kaart gestaan in Huize Krissie, maar als ik mijn kritische huisgenoot (vriend) moet geloven is dit wel een blijver!

Ingredienten, 2 naanpizza’s

 • 2 naanbroden (mag gekruid, hoeft niet)
 • 1 kipfilet
 • 1 aubergine
 • 1 sjalot
 • handjevol cherrytomaatjes
 • zakje rucola
 • groene olijven
 • bakje creme fraiche
 • 1 bouillonblokje
 • 20 gram geraspte parmezaanse kaas (Vers, niet uit een pak. Is echt minder lekker. Believe me!)
 • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet vervolgens een pan op het vuur, vul deze met water en breng aan de kook. Als het water tegen de kook aan zit voeg dan het bouillonblokje toe en voeg de kipfilet toe. Laat nu 10 minuten bijna aan de kook staan zodat de kipfilet gaar wordt. Snijd ondertussen de aubergine in hele dunne plakjes (mag ook met kaasschaaf, maar dat wordt wel erg dun vaak) van 0.5 cm, bestrijk ze met wat olijfolie en bak ze aan beide kanten gaar in een pan. Terwil de kip op staat en de aubergine in de pan ligt, kan je de olijven, sjalot en cherrytomaatjes ook in kleine stukjes snijden en opzij leggen. Als de kip en de aubergine klaar is, bestrijk je de naan broden met wat cremefraiche en verdeel je daar de aubergine reepjes overheen. Snijd de kip in smalle plakjes en leg deze ook erop. Verdeel nu de olijven, sjalot en tomaatjes over de pizza en als laatste de parmezaanse kaas. Leg nu ongeveer 10-12 minuten in de oven totdat de kaas lekker gesmolten is. Haal uit de oven, strooi er wat peper en zout overheen, leg er wat rucola op en dien warm op!

mytaste.nl
Close