Brushetta met hutekase en ham

Ik heb elke dag heel erg het voornemen om super super super gezond te koken, maar als ik dan in de supermarkt ben en aan brood of spaghetti denk krijg ik gewoon water in mijn mond. Heel irritant. Dus wordt het altijd een soort compromis. Je moet tenslotte ook een beetje genieten. En dan doe ik wel 10 buikspieroefeningen extra om het weer te verbranden. Of niet. Dit is een hele goede om mee rond te gaan op een borrel en ook als je met z’n tweeen lekker wil borrelen zeker dit maken. Makkelijk, lekker en snel!

Ingredienten

  • 1 stokbrook wat nog afgebakken moet worden
  • 1 bak hutekase van 200 gram
  • 1 flinke rode ui
  • paar takjes bieslook
  • 150 gram ardennenham
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 avocado

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood voordat je hem gaat bakken in dunne plakjes (je mag het van mij ook na het bakken doen, mijn ervaring leert alleen dat dit makkelijker snijdt. Goeie tip he?). Leg ze op een bakpapier en druppel er wat olijfolie overheen. Bak ze ongeveer 5-7 minuten af in de oven totdat ze een beetje knapperig zijn. Snijd ondertussen de ui in dunne ringetjes en de avocado in dunne plakjes. Snijd ook de bieslook fijn. Haal de stukjes stokbrood uit de oven, verdeel er met een lepel een goede klodder hutekase over en leg er een stuk ham op. Verdeel nu de avocado, ui en bieslook over de bruchetta’s. Druppel er nog wat olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Dien op als het brood nog een beetje warm is.

mytaste.nl
Close