Makkelijk pitabroodje met kip

Dit semi gezonde pitabroodje is het perfecte recept voor een luie zondag. Geloof me. En het is ook nog eens een stuk gezonder dan de shoarma vanavond weer via thuisbezorgd laten komen. Omdat je verse ingrediënten gebruikt is eigenlijk alleen het pita brood niet zo gezond. Je zou dit ook eventueel weg kunnen laten als je helemaal zonder koolhydraten wil koken. Zou ik niet doen, maar het kan. Ik wil je gewoon even alle optie geven.

Ingrediënten, 4 broodjes

  • 4 grote pitabroodjes om af te bakken
  • 2 kipfilets
  • 1 avocado
  • bakje (verse) gedroogde tomaatjes
  • 30 gram geraspte verse kaas
  • 80 gram sla
  • 1 teen knoflook (2 voor de echte fans)
  • 10 blaadjes basilicum
  • mayonaise
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Sla met en dik mes of een grote lepel de kipfilets iets platter. Pak een grillpan, doe hier wat olijfolie in en bak de kipfilets aan beide kanten gaar. Snijd ondertussen de avocado in dunne plakjes en zet even weg. Pers de knoflook en doe deze in een bakje, voeg er 3 flinke eetlepels mayo aan toe. Snijd de basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg deze ook aan de mayo toe. Breng nu op smaak met peper en zout en voeg 2 eetlepels olijfolie toe en mix weer goed. Voeg er nu zoveel water aan toe dat het een vloeibaar geheel wordt en je het goed over het broodje kan verdelen straks. Je mag hem uiteraard zo dik of dun houden als je zelf wilt. Zet nu alvast de tomaatje, avocado, sla, knoflookbasilicumsaus en geraspte kaas op tafel. Snijd de pitabroodjes in en leg ze ongeveer 5 minuten in oven tot ze een beetje bruin en knapperig zijn. Snijd nu als de kip gaar is deze in dunne plakjes en haal de broodjes uit de oven. Smeer nu wat saus op ieder broodje, leg daar wat sla op, daar weer wat kip op en verdeel dan de avocado en tomaatjes over de kip. Dan nog lekker wat saus en on top of it all de geraspte kaas. Smakelijk!!!

mytaste.nl
Close