Salade met parma ham, gerookte tomaatjes en parmezaanse kaas

Het is altijd een persoonlijkeĀ overwinning als je een man een salade lekker kan laten vinden. De beef tagliatella salade is altijd een winnaar, maar als je soms geen zin hebt in een heel biefstuk of eerder zoekt naar een lekker bijgerecht zoekt is dit een elegantere oplossing. Door de parmezaanse kaas ”koekjes” lijkt het meteen een hele serieuze salade en alsof er echt werk in zit. Weten je gasten veel dat dit echt heel easy is. Hoef je ze dan ook niet te vertellen natuurlijk.

Ingrediƫnten, 2 personen

  • 150 gram gemixte salade
  • 10-15 cherrytomaatjes
  • 40 gram verse parmezaanse kaas
  • 1 rode ui
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • balsamico
  • rode wijn azijn
  • peper en zout
  • 2 tenen knoflook

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tomaatjes doormidden, pak een ovenplaat, leg er een stuk bakpapier op en verdeel daar de tomaatjes over met de bolle kant naar beneden. Druppel er wat olijfolie, peper en zout overheen en meng het geheel even met je handen dat alles goed verdeeld is. Pel nu de knoflooktenen, druk hem met een mes plat (en dus kapot inderdaad) en leg ze tussen de tomaatjes in. Dit zal straks voor een lekkere smaak zorgen! Rooster nu de tomaatjes ongeveer 20 minuutjes of tot jij ze lekker genoeg vindt. Pak ondertussen een schaal en verdeel daar de sla in. Snijd de ui in ringen en verdeel deze over de sla. Doe hetzelfde met de parma ham. Rasp nu de parmezaanse kaas en pak weer een andere overplaat. Leg hier ook een bakpapier op en verdeel de kaas in kleine rondjes. Dus pak met 1 hand een beetje geraspte kaas, leg het in een rondje en druk het een beetje plat. Als de kaas gaat smelten gaat de kaas aan elkaar vast zitten en krijg je het resultaat wat op de foto staat. Denk er dus wel over na om een beetje afstand tussen de hoopjes te houden anders plakken ze later aan elkaar. Zet dit nu bij de tomaatjes in de oven en haal ze er na 5-7 minuten uit (deze gaan heel snel, houd dus goed in de gaten). Laat ze afkoelen en zit er vooral nog niet aan. Als ze afgekoeld zijn kan je ze er in 1 geheel afhalen en op de sla leggen. Haal nu ook de tomaatjes uit de oven en verdeel deze ook over de sla. Meng 1/3 balsamico met 1/3 rode wijn azijn en 1/3 olijfolie, breng op smaak met peper en zout en verdeel over de sla. Dien hem op en impress je gasten!

mytaste.nl
Close