Broodje pastrami

IMG_2199

Om eerlijk te zijn kende ik pastrami tot nu toe alleen maar van Joey uit Friends. En opzich ken je dan pastrami best goed want hij heeft het zo ongeveer elke dag over pastrami in de serie (en ik keek 10x per dag een serie). Reken dan maar uit hoeveel ik eigenlijk al weet van pastrami! Maar desondanks had ik het, schande, nog nooit gegeten tot ik een keer bij de slager was en het zag liggen. Thuis heb ik er een broodje van gemaakt en het was echt een groot succes. Zelf m’n vriend, type: moeilijke eter, niet willen eten wat hij niet kent, zeuren als het te lang duurt terwijl je alleen maar het eten met wat liefde probeert te maken, zat ervan te genieten en wilde nog een broodje! Wat je van Friends toch allemaal niet kan leren he?

Ingrediënten, 2 broodjes

  • 2 broodjes naar keuze (bruin, wit, hard, zacht, you name it)
  • 80 gram pastrami
  • handjevol sla
  • paar augurkjes (zuur ingelegd, niet zoet-zuur)
  • paar galapeno pepertjes
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • mosterd
  • crème fraîche

Bak de broodjes af of warm ze op in de oven. Snijd ondertussen de augurkjes en pepertjes in dunne ringetjes en rasp de kaas. Smeer een laagje creme fraiche op het broodje, beleg hem met patrami. Verdeel er wat sla overheen, samen met de augurkjes en pepers. Verdeel ook de parmezaanse kaas en top het af met flink wat mosterd.

Close