Brushetta tomaat Mozzarella!

Er is maar 1 ding lekkerder dan tomaat met mozzarella en dat is een broodje met tomaat en mozzarella. Lekkere knapperig uit de oven en snel opeten voordat hij te zompig wordt. Perfect voor een borrel of om gewoon op tafel te zetten tijdens het eten!

Ingredienten:

  • 1 stokbrood (om nog af te bakken)
  • 30 cherrytomaatjes
  • 15 blaadjes basilicum
  • 1 lente ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bol buffelmozzarella
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het nog ongebakken brood in dunne plakjes en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Druppel over ieder stukje wat olijfolie, snijd de knoflijkteen doormidden en smeer dan met de open kant van de knoflook de olijfolie uit over het broodje. Zo krijgt het broodje zelf al een lekkere knoflooksmaak. Zet nu in de oven en bak 5-7 miuten af. Snijd nu ondertussen de tomaatjes heel fijn en versnipper ook de ui. Pers een halve teen knoflook (als je knoflookfan bent doe je gewoon de hele) en voeg de ui, tomaat en knoflook bij elkaar. Mix goed door en snijd nu ook de basilicum heel fijn en verdeel deze door de tomaat. Breng op smaak met zout en peper en druppel er wat olijfolie overheen. Haal nu de stokbroodjes uit de oven, verdeel de tomaatmix over het broodje en leg op ieder broodje een stukje mozzarella. Strooi er nog wat peper en zout over en dien warm op.

mytaste.nl
Close