Broodje zalm met kerriemayonaisse

Er is niks fijners als een dagje vrijhebben en alleen maar lekkere dingen kunnen maken. Uitslapen, boodschappen doen, lunchen, even uitbuiken, weer boodschappen doen en dan weer aan tafel. Je kan het slechter treffen. Op vakantie in het buitenland gaat het ook ongeveer zo, niks fijner dan lekker eten in mooi weer! Dit broodje is heel makkelijk te maken en super lekker qua smaken. Het pittige van de mierikswortelsaus met kerrie gaat mooi samen met de gerookte zalm. En een broodje gaat met alles samen. Dus een broodje zalm is het allerlekkerst.

Ingredienten: 6 halve broodjes zalm

 • 3 kleine stokbroodjes
 • 200 gram gerookte zalm
 • 1 eetlepel kappertjes
 • klein bakje hutekase
 • paar stengeltjes bieslook
 • 10 cherrytomaatjes
 • zakje pijnboompitjes
 • zakje rucola
 • mayonaisse
 • kerriepoeder
 • mierikswortelsaus
 • peper en zout
 • olijfolie

Verwarm de oven voor, snijd de broodjes doormidden en bak ze in de oven af. Pak ondertussen een pan en rooster hierin de pijnboompitten. Snijd de tomaatjes in 2 en zet ook apart. Maak nu van 1 eetlepel mierikswortelsaus, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel kerriepoeder en 3 eetlepels water de saus. Breng op smaak met zout en peper en als je hem nog wat dunne wil hebben voeg je er nog wat water aan toe. Als de broodjes klaar zijn beleg je ze met een goede lepel hutekase, daar de zalm overheen, wat rucola, bieslook, tomaatjes en pijnboompitten en als final touch je zelfgemaakte saus. Zoveel als je wilt. Nog wat peper en zout en je hebt een hele goede lunch!

mytaste.nl
Close