Heerlijke salade met tonijn en kikkererwten

Het voordeel van een site over eten hebben: je moet soms heel veel tegelijk koken. Klinkt nog niet echt als een voordeel, ben ik met je eens, maar ik zal uitleggen waarom. Omdat ik niet elke avond tijd heb om uitgebreid te koken en daarnaast soms ook wel gewoon een keer iets wil eten wat ik al heb gegeten (pasta aglio olio bijvoorbeeld, eet ik rustig 1x per week, recept hier), heb ik niet elke dag een nieuw recept. Maar als ik dan een dag vrij heb of zin heb om uitgebreid in de keuken te staan nodig ik 2 of 3 vriendinnen uit (wat er uiteindelijk altijd wel 4 of 5 worden omdat ze er via via lucht van krijgen) en zet ik allemaal nieuwe dingen op tafel. Glaasje wijn erbij en het lijkt al bijna niet meer een doordeweekse dag. Wat ben ik toch blij dat ik zulke lieve vriendnnen heb zich elke keer opofferen om mijn recepten te komen proeven!

Ingredienten, 4 personen, bijgerecht:

  • 40 cherrytomaatjes
  • 1 blikje tonijn
  • 1 blikje kikkererwten
  • 15 blaadjes basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 15 kalamata olijven (smaakt echt anders dan normale olijven, een smaakexplosie in je mond! Probeer het eens en je wil nooit meer je oude olijven)
  • rode wijn azijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Snijd de tomaatjes in kwarten en leg ze voorzichtig in een vergiet. Als je alle tomaatjes gesneden hebt, strooi je er wat zout overheen en mix je de tomaatjes voorzichtig. Laat het nu 10 minuten even ”uitlekken”. Het vocht zal uit de tomaten gaan en zo zullen ze nog meer smaak krijgen! Snijd ondertussen de basilicum fijn en pers de knoflook. Snijd de kalamata olijven in stukjes (zit een pit in, zo heb je er geen last van tijdens het eten). Voeg nu de tomaat, olijven, basilicum en knoflook bij elkaar en verdeel de kikkererwten en de tonijn over de salade. Voeg er nu 4 eetlepels rode wijn azijn en 2 eetlepels olijfolie overheen en hussel even. Breng op smaak met zout en peper en voila, je hebt in een mum van tijd een zomerse salade. Je kan het altijd met wat brood serveren uit de oven!

mytaste.nl
Close