Salade van Ottolenghi met dadels en pitabroodjescroutons!

Als het je begint te vervelen dat ik weer iets van Ottolenghi heb gekookt dan spijt me dat niet echt. Het is namelijk allemaal even lekker wat hij verzint en ik maak het dan ook met liefde na. Zou nog steeds willen dat het mijn eigen recept zou zijn maar helaas is de waarheid dat het gewoon weer uit een van z’n mooie boeken komt. Voor de mensen die het nog niet doorhadden: ik ben fan.

Ingredienten:

 • 150 gram spinazie, gewassen
 • 1/2 middelgrote ui
 • 100 gram dadels
 • 2 theelepels sumak
 • 2 pitabroodjes
 • 70 gram ongezouten amandelen
 • 1 citroen
 • 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
 • olijfolie
 • witte wijn-azijn
 • 30 gram boter
 • zout

Snij de ui in dunne ringen en halveer de dadels. Voeg deze samen met een paar scheutjes witte wijn azijn en voeg er wat zout aan toe. Laat nu staan om even te marineren. Verwarm een pan, laat de boter erin smelten en voeg er 2 eetlepels olijfolie aan toe. Snijd nu de pitabroodjes in kleine stukjes van ongeveer 1 cm en plet de amandelen in kleine stukjes en voeg deze samen met de suma aan de pan toe. Roerbak dit geheel even totdat de broodjes er een beetje knapperig uitzien. Haal van het vuur, voeg er de chilivlokken en de zout aan toe en laat even staan. Als het is afgekoeld verdeel je dit mengel over de spinazie en voeg je hier ook het dadelmengsel aantoe. Druppel er nog wat citroensap en olijfolie oveheen en dien snel op!

mytaste.nl
Close