Verrukkelijke vijgensalade met zachte geitenkaas uit de oven

Deze heerlijke vijgensalade met parmaham en peer is een topgerecht is voor in de zomer! Jamie Oliver heeft een heerlijk simpel recept met vijgen die ik al eerder maakte (recept hier) maar als je iets vollere smaken wil moet je deze salade een keer proeven. Het verschil lijkt op het eerste zicht niet heel groot, maar de smaak van de geitenkaas gaat er erg goed met de peer en vijg en maakt het allemaal net wat machtiger. Vijgen zien er daarnaast ook altijd erg mooi uit op een schaal dus je maakt er sowieso de blits mee bij je gasten!

Ingrediënten, 2 personen

  • 4 verse vijgen (goed voelen of ze niet te zacht zijn = niet lekker!)
  • zakje salade
  • 50 gram goede kwaliteit parma ham
  • 1 peer
  • 1 stukje zachte geitenkaas van ongeveer 150 gram (mag gekruid)\
  • peper en zout
  • olijfolie
  • balsamico
  • rode wijnazijn

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een klein ovenschaaltje en leg de geitenkaas in z’n geheel in de ovenschaal en zet nu in de oven. Verdeel ondertussen de sla in een mooie schaal, snijd van elke vijg het topje eraf en kerf er een kruisje in. Nu kan je de vijgen met je vingers een beetje openwerken dat ze als het ware als een bloed open komen te staan. Verdeel ze over de salade en pak de ham en leg deze mooi om de vijgen heen. Schil de peer en snijd hem in dunne stukjes en verdeel ook de peer over de salade. Maak nu een dressing van 1/3 olijfolie, 1/3 balsamico en 1/3 rode wijn azijn en breng op smaak met peper en zout. Als het kaasje inmiddels een beetje aan het smelten is en warm lijkt te worden haal je het uit de oven en verdeel je met een lepel de geitenkaas over de salade. Leg ook lekker wat in de vijgen zelf dan weet je zeker dat je een goede hap te pakken hebt! Druppel de dressing erover en dien zo snel mogelijk warm op! Heerlijk!

mytaste.nl
Close