Knapperig brood met parmezaanse kaas en kalamata olijven

Zoals jullie misschien gisteren hebben gezien ben ik afgelopen vrijdag eindelijk dokter geworden! Iets waar ik (door vaak uitgeloot worden) lang op heb moeten wachten. En het is daarnaast ook nog eens een verdomd lange studie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het hele weekend dit tegen iedereen heb lopen vertellen en op een roze wolk heb gezeten. Wel met een glaasje wijn natuurlijk. Ik blijf ook maar een mens he? Tijdens mijn uitreiking heeft de professor die de diploma uitreiking deed eigenlijk een groot deel van de tijd over krissieskitchen gepraat, heel erg leuk! Hij had over een hele hoop andere dingen kunnen praten maar blijkbaar vond hij dit het leukst. En tot mijn verbazing heeft hij werkelijk de hele site uit zitten spitten want hij heeft blijkbaar ook de restaurantreviews (hier) gelezen en tegenover de hele zaal verteld dat ik Ron Blauw ten huwelijk heb gevraagd. Tikkie gênant. Maar ook wel geinig eigenlijk. Ik hoorde mijn vriendinnen (die heel lief waren gekomen) in ieder geval heel hard lachten vanaf de tribune.

Maar voor nu weer een nieuw recept. Een simpele gelukkig, maar zeer lekker voor erbij. Ik heb het al eens eerder erover gehad hoe lekker kalamata olijven zijn in vergelijking met andere olijven. En dat het echt jammer is dat ik ze pas zo kort ken, want ik wil nu al niets anders meer. Dit bijgerecht is heerlijk bij een soepje of naast een salade en ook nog eens makkelijk te maken!

Ingrediënten:

  • 5 sneetjes brood of als je dat lekkerder vind mag je ook een stokbrood in smalle plakjes snijden
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas van een vers stuk
  • 10 kalamata olijven
  • olijfolie
  • peper en zout
  • bakje crème fraiche

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het brood of stokbrood op een ovenrooster en druppel over elk stukje wat olijfolie. Wrijf het uit met je vinger zodat het hele oppervlak is bedekt. Pak een mes en smeer wat crème fraiche op ieder broodje. Rasp de kaas en verdeel de kaas. Haal de pit uit de olijven en snijd de olijven in kleine stukjes en verdeel deze ook over de kaas. Strooi er nu wat zout en peper en eventueel nog wat olijfolie overheen en zet het ongeveer 8 minuten in de oven dat de kaas goed gesmolten is en het brood lekker knapperig is. Dien warm op!

mytaste.nl
Close