Gevulde auberginerolletjes met ricotta en spinazie

Dat gebeurde niet natuurlijk. Alleen in mijn dromen.

Maar leuk dat je er bent. Ik zei toch dat het tegen zou vallen. We stonden wel in dezelfde club (en ik heb met mijn schouder zijn schouder aangeraakt!!!!) maar ik geloof niet dat het hem heel veel interesseerde. Wat er wel gebeurde die avond is dat mijn Cuba Gooding Jr, die man die volgens mij altijd een marinier speelt als ie in een film speelt,  mijn vriendin, die vrouw die verdacht veel op Doutzen Kroes lijkt, in haar billen heeft geknepen. Best wel sneu dat we dat leuk (understatement) vonden eigenlijk. Maargoed je moet wat.

Anyway, dit recept met ricotta, aubergine en zongedroogde tomaatjes is echt heel erg lekker! Toen ik vandaag ging bedenken wat ik wilde eten moest ik ineens heel erg denken aan een vakantie met Laurens in Toscane. We hebben daar zo weinig gedaan dat het gênant is en je bijna niet durft te vertellen aan je vriendinnen als je thuiskomt dat er echt helemaal niet eens wandeling is gemaakt. Wat we wel veel hebben gedaan daar is gegeten. Zo’n 3x per dag uitgebreid aan de pasta en andere overheerlijke gerechten, allemaal weggespoeld met een heerlijke wijn uit die regio. Het gerecht wat we daar het meest aten was gevulde aubergine en dat kon daar op allerlei manieren. Vandaag besloot ik ze te proberen na te maken, niet echt snel 1 jaar na dato, maar beter laat dan nooit. En het was een groot succes, dus dit gerecht is zeker het proberen waard!!

Ingrediënten: (deel van een hoofdgerecht voor 2 personen)

 • 2 aubergines
 • 1 bakje ricotta van 250 gram
 • 250 gram spinazie a la creme (uit vriezer)
 • 10 zongedroogde tomaatjes
 • 1 sjalot
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • 10 blaadjes basilicum
 • 20 gram parmezaanse kaas geraspt
 • olijfolie
 • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in plakjes van ongeveer 1 cm en bak deze in een grillpan aan de beide kanten in een paar minuten gaar. Snijd ondertussen het sjalotje fijn en pers de knoflook en voeg deze samen in een pan met de spinazie die je bij het opwarmen rustig laat ontdooien. Snijd de gedroogde tomaatjes fijn en voeg deze ook toe. Voeg nog een theelepel paprikapoeper toe en als de spinazie een beetje gesmolten is voeg je de ricotta en de fijngesneden basilicumblaadjes toe en roer je het mengsel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Als de aubergines klaar zijn leg je op elk plakje met een lepel een hoopje van het ricotta mengsel en rol je de aubergine dicht in een rolletje. Leg ze een voor een in een ovenschaal en verdeel als laatste de parmezaanse kaas over de rolletjes. Bak nu 15 minuten af in de oven en klaar is kees. Heerlijk!!

mytaste.nl
Close