Tomaat mozzarella (extreem onorigineel, maar wel super lekker!)

Als ik ergens even iets over mag vertellen dan zou ik het graag willen hebben over mozzarella. En dan wil ik het het allerliefste hebben over het kwaliteitsverschil tussen goedkope mozzarella (die waar je voor bukt, 50 cent per bol) en de iets duurdere buffelmozzarella. Het verschil is smaak is zoveel groter dan het geld in waarde is! Neem dat alsjeblieft van me aan. Vroeger, toen ik nog studeerde, kocht ik uit financiële overwegingen zonder erover na te denken ook altijd te goedkope mozzarella. Maar sinds ik ergens buffelmozzarella heb gegeten wil ik nooit meer wat anders. De smaak is zoveel meer uitgesproken en de structuur is niet van plastic. Combineer het ook nog met een goede tomaat (tasty tom of romaatjes) en je hebt echt een zeer goed gerecht voor iets wat zo simpel is. Vaak zit het hem gewoon in de kwaliteit en dan kan je het allermakkelijkste gerecht al lekkerder maken met goede ingrediënten. Dus neem dit van me aan en denk de volgende keer dat je in de supermarkt bent en dit gaat maken aan mij en koop dat een echt goede bol mozzarella. Ik hoor heel graag van je wat je ervan vond! Tot zover mijn betoog, nu het recept:

Ingrediënten, bijgerecht:

  • 1 bol goede kwaliteit mozzarella
  • 4 tasty-tom tomaten of andere middelgrote tomaten, van goede kwaliteit
  • 10 blaadjes basilicum
  • aantal zongedroogde tomaatjes
  • olijfolie
  • balsamico
  • peper en zout

Snijd de tomaten en de mozzarella in dunne plakjes. Snijd ook de basilicum in dunne reepjes. Leg nu om en om 2 plakjes tomaat en dan 1 plakjes mozzarella op een bord en leg wat zongedroogde tomaatjes in het midden. Giet er wat olijfolie en balsamico overheen en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de basilicumblaadjes en klaar is kees. Wedden dat het heerlijk is?

mytaste.nl
Close