Heerlijk broodje tonijnsalade

Er gaat echt niets boven zelfgemaakte tonijnsalade! Het is eigenlijk best jammer dat ik dit niet zo lang geleden pas voor het eerst zelf maakte, want sindsdien ben ik er redelijk verslaafd. Zet het op tafel bij de borrel of doe het voor de lunch op een broodje. Gegarandeerd succes!!

Ingredienten, 6 halve broodjes;

 • 3 kleine pistoletjes
 • 1 blikje tonijn in water
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 10 augurkjes (zuur)
 • 10 cherrytomaatjes
 • zakje rucola
 • 1 sjalot
 • 20 gram geraspte parmezaanse kaas
 • mayonaisse
 • olijfolie
 • peper en zout

Bak de broodjes volgens gebruiksaanwijzing af in de oven. Snijd ondertussen de sjalot fijn en de augurkjes in dunne plakjes. Doe het blikje tonijn in een kommetje voeg er 3 eetlepels mayonaisse aan toe. Doe er de sjalot, augurkjes en kappertjes bij en roer goed door het dat het een geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout. Als je hem dunner wil hebben, voeg je er nog wat water aan toe. Snijd de broodjes nu doormidden, leg er wat rucola op, verdeel de tonijnsalade over de broodjes, snijd de tomaatjes in tweeen en verdeel deze over de tonijnsalade. Doe dit ook met de parmezaanse kaas. Druppel er nog wat olijfolie overheen en dien op terwijl het broodje nog warm is. Heerlijk!

mytaste.nl
Close