Romige pasta met raddichio en spek

Deze heerlijk romige pasta is een recept geinspireerd op Jamie Oliver. Ik heb her en der wat dingen aangepast, toegevoegd of weggelaten maar de raddichio in de pasta kom toch echt van hem. Ik zou heel graag willen dat pasta niet mijn lievelingsgerecht zou zijn en ik de hele dag het liefst op wortels zou knagen, maar dat is nou eenmaal niet zo. Ik moet het dus dealen met mijn pastaverslaving en dat doe ik gewoon door het zeker 1x in de week te maken. Af en toe een groentetje erin en je voelt je toch weer een beetje gezond. Slim he?

Ingrediënten: 2 personen

  • 200 gram fusilli of andere pasta die je lekker vindt
  • 1 radicchio, gewassen en fijngesneden
  • 100 gram spekjes
  • 1 sjalot
  • 125 gram creme fraiche
  • paar takjes peterselie
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bak de spekjes uit en doe er de fijngesneden sjalot bij. Fruit deze even mee met de spekjes en voeg dan de tomaatjes ook toe. Mix dit geheel goed door elkaar en voeg dan de crème fraiche toe, laat het geheel op laag vuur even sudderen. Breng nog wel op smaak met zout en peper en 2 eetlepels olijfolie. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens instructie. Als de pasta bijna klaar is verhoog je het vuur weer van het crème fraiche mengsel en voeg je radicchio toe, bak dit nu gedurende een paar minuten mee zodat ze radicchio iets minder bitter wordt. (hoe langer, hoe minder scherp de smaak is). Voeg als de pasta klaar is deze aan de crème fraiche toe en hussel het geheel goed. Voeg de Parmezaanse kaas toe en blijf husselen en ook de fijngesneden peterselie. Voeg er nog 2 eetlepels olijfolie aan toe en dien warm op. Heerlijk!

Close