Tomatentaartje op bladerdeeg

O wat hou ik toch van op vakantie gaan, maar wat is thuiskomen toch ook fijn eigenlijk! Niets beter dan weer in je eigen bedje kunnen liggen toch?! Een ander bijkomend voordeel: op vakantie kook ik eigenlijk maar weinig omdat we lekker vaak uit eten gaan dus als ik thuiskom zijn er weer allemaal lekkere dingen die ik kan gaan maken. Zo ook deze tomatentaartjes. Heerlijk voor bij de lunch of voor al bijgerecht. Een super lekker gerecht om mee thuis te komen in ieder geval!!

Ingredienten, voor 8 taartjes

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 grote vleestomaat
  • 3 gele tomaatjes (romaatjes of een andere sappige tomaat)
  • handjevol cherrytomaatjes
  • balsamico
  • 20 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 sjalot
  • paar takjes tijm
  • peper en zout

Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verwarm ondertussen alvast de oven voor op 200 graden. Snijd de vleestomaat over de bovenkant in 8 mooie grote dunne plakken en doe hetzelfde met de gele tomaatjes en de cherrytomaatjes. Pak een grillpan of normale pan en leg de plakjes tomaat in de pan, besprenkel ze met wat balsamico en laat ze even 5 minuten op matig vuur bakken. Rasp ondertussen de parmezaanse kaas en snijd de sjalot in ringen. Halveerde bladerdeegvelletjes en leg ze op een bakplaat op bakpapier. Verdeel de parmezaanse kaas over driehoekjes en leg daar (voorzichtig) op elk driehoekje een tomaat uit de pan. Verdeel ook de gele tomaatjes nu over de driehoekjes en verdeel de cherrytomaatjes over de driehoekjes. Druppel er nog een paar druppeltjes balsamico over en verdeel de tijmblaadjes over de tomaat. Besprooi royaal met zout en ook met peper en bak ongeveer 25 minuten af in de oven. Dien op als ze nog warm zijn. Alsof je toch nog even in Spanje op vakantie bent!

mytaste.nl
Close