Witlof-pecorino-grapefruit salade!

Het is altijd een feest om ergens te gaan eten waarvan je weet dat het lekker gaat worden. Een win-win situatie voor jezelf noem ik dat ook wel. Je maakt je totaal geen zorgen over wat je voorgeschoteld gaat krijgen en hoeft alleen maar aan te schuiven en te genieten van alles wat je krijgt. Zo ook bij Tjerry en Monique, voor velen van jullie zijn dit onbekenden en is dit wellicht een loze mededeling, maar voor mij zijn dit al zeker 30 jaar hele goede vrienden van mijn ouders en ken ik ze inmiddels dus ook heel goed. Het leuke is dat ik ze nog steeds zie en af en toe met ze ga eten. En ik laat me maar al te graag door Monique verrassen wat betreft eten, het smaakt namelijk altijd. Tjerry kookt niet en doet ook niet aan tafels dekken, maar die zorgt dan weer voor de entertainment. Een prima combinatie en een avond om van te smullen. Dit is zo’n gerecht at ik voor het eerst bij Monique en ik weet niet of ze het zelf heeft bedacht of dat ze het uit een kookboek heeft. Het is in ieder geval extreem lekker en simpel te maken en heerlijk als bijgerecht of als lunchgerecht in de zomer. De combinatie van grapefruit en pecorino vond ik verrassend, maar smaakte des te lekkerder! Mocht het gerecht je dus smaken is het niet mij die je moet bedanken maar Monique!

Ingrediënten, 4 personen, bijgerecht:

  • 2 avocado’s
  • 1 grapefruit
  • 30 gram pecorino, grof geschaafd
  • 1 witlof
  • rode wijn azijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Pel de grapefruit en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de avocado doormidden, lepel elke kant uit en snijd ook deze in mooie partjes. Was de witlof en trek elk blaadje ervan af. Verdeel de witlof, avocado, grapefruit over een mooie schaal en strooi de pecorino eroverheen. Druppel er wat olijfolie en rode wijn azijn overheen en breng op smaak met peper en zout. Heerlijk!

mytaste.nl
Close