Gefrituurde kip snacks

Deze snacks zijn zo vreselijk lekker! Laurens (ja, daar is weer hoor! Arme jongen..) vond het dit keer totaal niet erg om voor proefpersoon te spelen en at alles erg gewillig op. Normaal wordt er af en toe wel wat gezucht en gesteund en lastig gekeken als hij nieuw eten voor zich krijgt, maar bij dit begonnen die ogen al meteen te flikkeren. Logisch ook wel, het is gefrituurd en dat had hij door natuurlijk. Ik heb er achteraf zelfs een beetje spijt van dat we dit niet gewoon op de bank met onze gymbroek aan hebben opgegeten, zulk soort eten is het wel echt namelijk! Het recept is geinspireerd op mijn lievelingsrestaurant Morgan & Mees waar ze dit als snack serveren (klik op deze link voor een review en de locatie!) en ik dan ook maar al te graag zit. Maar nu dus in de toekomst misschien wat minder omdat ik dit nu zelf thuis kan eten!

Ingredienten:

 • 4 kippendijen
 • paneermeel (of nog lekkerder: panko!)
 • paprikapoeper
 • cayennepoeder
 • paar takjes peterselie
 • paar blaadjes basilicum
 • 2 eieren
 • vet om in te frituren, ik maakte gebruik van zonnebloemolie
 • sriracha saus
 • mayonaisse
 • peper en zout

Snijd de kippendijen in voor jou gangbare stukjes. Zo groot of klein als je ze zelf wil eigenlijk. Maar bedenk wel dat ze nog iets kleiner worden in de frituur. Mix een goede hoeveelheid paneermeel met 1 eetlepel paprikapoeder en 1 eetlepel cayennepoeder. Snijd de basilicum en de peterselie heel fijn zodat het echt nog maar hele kleine stukjes zijn en mix dit ook door de paneermeel. Tik de 2 eieren open en klop deze los in een bakje. Haal nu een voor een de stukjes kippendij eerst door het ei en daarna door het paneermeermengsel en zorg dat alles goed is bedekt. Herhaal is met alle kippendijen tot ze op zijn. Verwarm nu het vet en meng ondertussen 6 lepels mayonaisse (of eigenlijk zoveel als je wil) met wat sriracha saus. Begin met weinig, want deze saus is heel heet. Dus weet voorzichtig! Maak de mayonaise zo pittig als je zelf wil. Frituur als het vet heet is de kippendijen ongeveer 8 minuten tot de mooi bruin en krokant zijn. Dien op als ze zo heet mogelijk zijn en zet er een bakje met de mayo naast en je hebt een heerlijk maal!

mytaste.nl
Close