Flammkuchen

By 24 september 2016 Lunch, Recepten, Snack No Comments

Zaterdagavond! De avond dat je eigenlijk in je mooiste kostuum en met een lekkere make-uppie op uit eten gaat, maar je natuurlijk diep in je hart liever in je chille kleren op de bank ligt met een pizza. Wat een feest! En om deze avond nog een stukje makkelijker en lekkerder te maken hier een heerlijk makkelijk gerecht wat instant gemaakt kan worden en ook nog eens een prima vervanger voor je pizza kan zijn. Joggingbroekie erbij. Niks te klagen zou ik zeggen!

Ingrediënten: (voor 8 kleine pizzatjes)

  • 8 velletjes pizza deeg (bij de supermarkt in de vriezer naast de bladerdeeg)
  • 125 ml creme fraiche
  • 150 gram spekjes
  • 1 grote rode ui
  • zakje rucola
  • peper en zout
  • olijfolie

Haal de pizza deeg velletjes uit de vriezer en laat ze ontdooien. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden. Als de over warm is leg de velletjes (zonder iets erop) 5-6 minuten op een bakplaat in de oven. Zo kunnen ze zo al even bakken en worden ze extra knapperig. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en bak heel kort de spekjes (ze hoeven nog niet gaar te zijn). Haal na 5 minuten de pizza deeg velletjes uit de oven, besmeer de royaal met crème fraiche en verdeel er de uitjes en spekjes overheen. Zoveel als je wil eigenlijk. Bestrooi met peper en zout en bak nu nog 15 minuten af in de oven. Haal ze uit de oven, bedruppel met wat olijfolie en leg op ieder velletje een hoop rucola. Kan niet veel makkelijker op de zaterdagavond he?

mytaste.nl
Close