Lasagne met gorgonzola en peer

Dit is echt een super lekker gerecht en ook nog eens niet al te ingewikkeld om te maken! Je hebt het best wel snel op tafel, iets wat I-DÉ-AAL (om het woord nog even lekker te dramatiseren, zoals mijn mams dat altijd zo mooi deed) is als je gasten hebt en gewoon met ze wil kletsen in plaats van in keuken staan. Dit recept is dus ook, verrassend genoeg, van mijn moeder. Drink er een lekker glas rode of witte wijn bij en serveer er een simpele salade bij en je hebt een winnaar van een gerecht. Ook omdat niemand echt de gorgonzola verwacht!

Ingrediënten voor 1 schaal:

 • 2 uien
 • 2 tenen knoflook
 • 600 gram rundergehakt
 • 3 blikken gepelde tomaten van 400 gram (of tomatenblokjes als je dat lekkerder vind)
 • 12-15 lasagnavellen (vers of uit een pak)
 • 1 pakje gorgonzola
 • 2 peren
 • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • 1 mozzarellabol
 • flinke hand basilicum
 • olijfolie
 • peper en zout
 • glas wijn van de wijn welke je aan het drinken bent (rood of wit)

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Snijd de uien en de knoflook heel fijn en doe deze met wat olijfolie in een diepe pan om te fruiten. Fruit even rustig aan, voeg het gehakt toe en rul dit. Als het gehakt gaar is, goed blijven husselen wel, voeg je er de pakken tomaten aan toe en blijf je het geheel goed husselen. Voeg nu zout en peper naar smaak toe en giet het glas wijn erbij. Proef of het lekker is en voeg er dan nog wat zout en peper en aan toe. Laat heel even rustig sudderen op laag vuur nu. Snijd ondertussen de peren in dunne plakjes (klokhuis er uithalen) en brokkel de gorgonzola in kleine stukjes. Snijd de mozzarella ook in kleine stukjes en haal de basilicumblaadjes los van de takjes. Pak nu een grote ovenschaal en als de saus een beetje ingekookt is bedek je de ovenschaal met een laag tomatensaus (je moet dit in totaal 3x doen, dus neem nu 1/3). Leg daar lasagne vellen overheen dat alles bedekt is en doe daar weer een laag tomatensaus overheen. Leg op de saus nu de reepjes peer zodat dit ook weer de tomatensaus bedekt en verdeel er de helft van de gorgonzola over. Stapel nu weer een laag lasagnevellen erop. Nu de laatste laag tomatensaus eroverheen doen. Daar verdeel je de mozzarella over, rest van de gorgonzola, Parmezaanse kaas en basilicum (zoals op de foto). Zet nu ongeveer 40-45 minuten in de oven tot het mooi bruin en gaar is. Je kan hem ook ruim van te voren maken, folie eroverheen doen en dan pas ’s avonds in de oven zetten. Handig he? Hoef je dus ’s avonds niet te doen en kan jij alleen maar genieten en kletsen met je gasten. En wijn drinken Ik zei het toch? I-DÉ-AAL. 😉 Love you mam!

mytaste.nl
Close