Broodje gesmolten gruyere met salami

Het lijkt misschien altijd alsof ik super enthousiast ben over mijn eigen eten (is ook wel een beetje zo, Laurens wordt er soms echt crazy van) maar dit broodje met gruyere is O-ZO-LEKKER! Echt een feest. Zo lekker dat Laurens (idd dezelfde man die me soms uitlacht omdat ik zo gelukkig kan zijn met eten) soms me smeekt dit broodje te maken. En dan doe ik dat natuurlijk. Want ik ben echt een lieve vriendin. Soms. Dit broodje is eigenlijk heel erg lekker op zichzelf maar als je echt helemaal los wil gaan dan maken je er een tomatensalsa bij! Deze zal ik deze week nog even online zetten.

Voor 2 broodjes:

  • 2 willekeurige broodjes die jij het lekkerst vindt
  • 100 gram gryere kaas (blokje die je moet raspen)
  • zakje gemengde sla
  • bakje cherrytomaten
  • 100 gram creme fraiche
  • 150 gram spinata romana
  • halve rode ui
  • peper en zout
  • olijfolie

Verwarm vast de oven voor op 180 graden. Rasp de kaas, doe in een kommetje en voeg daar de creme fraiche aan toe. breng op smaak met peper en zout en een lepel olijfolie. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze ruim met je kaas mengsel. En leg op het kaasmengsel weer lekker wat plakjes spinata romana. Leg de broodjes nu 5-10 minuten in de oven tot de kaas lekker gesmolten is snijd ondertussen de tomaatjes en de ui. Haal de broodjes uit de oven als ze klaar zij, beleg ze met de tomaatjes en de ui en verdeel er wat sla over. Voeg er nog een beetje peper en zout aan toe en smullen maar!

mytaste.nl
Close