Salade met gekruide kip, tomaat en olijven

Deze heerlijke salade is heel erg makkelijk om maken en ook nog eens bijzonder smaakvol. Hij is misschien niet de allerslankste, maar wel heel erg lekker dus dan maakt het toch weer iets minder uit. En nog belangrijker: zelf mannen vinden hem lekker! Da’s toch mazzel!

Ingredienten, voor 2 personen:

 • 2 kropjes baby romaine sla
 • 2 kipfilets
 • 10-15 cherry tomaajes
 • 10 kalamataolijven
 • 2 eieren
 • bosje basilicum
 • paar blaadjes oregano
 • 1-2 tenen knoflook
 • mayonaisse
 • olijfolie
 • peper en zout

Zet water op en breng aan de kook om de eitje in bakken. Snijd ondertussen de basilicum en de oregano heel fijn, wrijf de kip in met olijfolie en verdeel dan de basilicum en oregano over de kipfilets. Wrijf het er goed in dat de kruiden goed kunnen intrekken. Bak nu de kipfilets in de pan tot ze een beetje bruin en gaar zijn. Snijd ondertussen de tomaatjes en de olijven fijn. Kook de eieren (hard = 8 tot 10 minuten) en pel ze als ze gaar zijn en snijd in stukjes. Was de sla en leg deze op een sla schaal. Snijd de kip als hij gaar is in kleine stukjes en verdeel over de sla. Doe dit ook met de eieren, tomaat en kalamata olijven. Maar nu de dressing door een paar lepels mayonaisse te mengen met 1 of 2 tenen (hoeveel je van knoflook houdt) knoflook en 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en leng nu aan met wat water zodat het meer een dressing wordt. Verdeel dit over de sla en je bent klaar. Smullen maar!

mytaste.nl
Close