kaas stengels met tomatensalsa

Deze kaasstengels zijn zo’n top snack Niet normaal. Perfect ook nog voor je luie zondag. Afleveringetje van Modern Family erbij (als je hier nog niet aan bent begonnen, NU beginnen! Leukste serie ooit.) en je trainingspakkie aan en je dag kan niet meer stuk. De tomatensalsa is wel echt een toevoeging aan deze stengels dus adviseer ik echt om erbij te maken want het maakt het helemaal af.

Ingrediƫnten, 12 stengels:

 • 3 blaadjes bladerdeeg (ontdooid)
 • 80 gram gruyere
 • paar takjes tijm
 • peper en zout
 • olijfolie

Voor de salsa:

 • ongeveer 20 lekkere knapperige cherrytomaatjes
 • halve sjalot
 • 1 teen knoflook
 • paar blaadjes basilicum
 • peper en zout
 • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bladerdeeg in 4 dunne reepjes per plak. Rasp de gruyere en leg op de plakkerige kant lekker veel kaas. Pluk de blaadjes van de tijm en verdeel dit over de kaas. Pak nu een reepjes bij elk uiteinde en draai deze in tegengestelde richting. Dan wordt het soort twister dus. Zorg er wel voor dat de kaas een beetje tussen het deeg blijft. En trek nu een beetje uit elkaar dat het een echte stengel wordt. Leg op een plaat bedekt met bakpapier. Strooi er nu wat peper en zout overheen en druppel er wat olijfolie overheen. Verdeel de kaas die er inmiddels uit is gevallen over de stengel. Zet nu ongeveer 20 minuten in de oven tot ze bruin en knapperig zijn. Maak ondertussen de salsa door de tomaten, ui, knoflook en basilicum met een stafmixer fijn te malen. Breng op smaak met peper en zout en druppel er wat olijfolie doorheen. Dien als de stengels klaar zijn ze warm op en dip ze lekker in de salsa!

 

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/18283775/?claim=pzbkfarz466″>Follow my blog with Bloglovin</a>

mytaste.nl
Close