Biefstuk gorgonzolasaus

Ik eet niet extreem veel vlees, maar als ik het eet ga ik er ook echt wel voor. Dan is een heerlijk mals biefstukje (of nog beter: entrecote) toch wel het lekkerste. Ik maak Laurens er ook behoorlijk blij mee, omdat het simpel is maar met name omdat het gewoon vlees dus dan is de avond ook weer goed. En gezellig uiteraard. Eet dit met een simpele salade (recept: hier) en met bijvoorbeeld wat aardappeltjes uit de oven en je hebt een heerlijk maal!

Ingrediënten: voor 2 biefstukken met veel saus!

  • 2 van de beste biefstukken (of entrecote) die je je kan veroorloven
  • 150 gram gorgonzola dolce
  • 125 ml creme fraiche
  • 3 lente uitjes
  • paar takjes peterselie
  • paar takjes rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Snijd de peterselie, rozemarijn, knoflook en lente-uitjes fijn. Zet een pan op het vuur, leg er de crème fraiche en de gorgonzola in die je zo een beetje laat smelten. Voeg de kruiden, knoflook en lente-ui toe en roer dit door het gorgonzola mengsel. Voeg er nog 3 eetlepels olijfolie aan toe en breng op smaak met peper en zout. Laat nu op heel laag vuur even staan, het hoeft niet te koken, maar gewoon warm te blijven. Pak nu een nieuwe pan, maak heel heet en bak de biefstukken zoals jij je het lekkerst vindt. Als de biefstukken klaar zijn, leg je ze nog even op een snijplankje of bord met wat folie eroverheen. Laat het even 5-7 minuutjes zo staan, zo worden de biefstukken weer heel mals. Warm de saus weer op en dien de biefstukken op met de saus eroverheen. Heerlijk!

mytaste.nl
Close