Pasta kip cacciatore van Jamie Oliver!

Dat ik fan ben van Ottolenghi was al duidelijk natuurlijk. Maar ik had nog niet zoveel gerechten van Jamie online gezet. Iemand waar ik ook zo extreem fan van ben. Niet normaal. Als ik een dag vrij heb vind ik het het dus het allerleukst om hersenloos tv programma’s van hem te kijken (afgewisseld met Modern family uiteraard) en inspiratie op te doen via hem voor nieuwe gerechten. Deze pasta wilde ik al heel erg lang maken maar op de een of andere manier kwam het er niet van. Nu wel en het is jammer dat het nu pas is want het is echt heel erg lekker! Lekker met wat sla en wel goed veel saus gebruiken. Smullen geblazen! (en btw, aan de ingredienten┬áte zien lijkt het veel werk, maar het is gewoon een kwestie van alles bij elkaar gooien en op smaak brengen. Makkie dus)

Ingredi├źnten: 4 personen

 • 4 kippendijen
 • 500 ml passsata
 • 80 ml rode wijn
 • 1 rode ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 pot geroosterde paprika’s
 • 80 gram spekjes
 • 50 gram zwarte olijven
 • 250 gram shiitake paddestoelen (of andere die je lekker vindt)
 • 350 gram pasta
 • bosje basilicum
 • paar takjes rozemarijn
 • paar takjes tijm
 • peper en zout
 • 50 gram parmezaanse kaas (geraspt)
 • olijfolie

Pak een pan en bak hier de spekjes in uit. Leg ze als ze klaar zijn op een keukenpapiertje om het vet eruit te laten lekken. Snijd de kip in kleine stukjes, snipper de ui en pers de knoflook heel fijn. Maak de shiitake schoon en snijd deze fijn, snijd ook de geroosterde paprika’s fijn. Doe nu olijfolie in een diepe pan en doe er de kip, spekjes, ui, shiitake. olijven en paprika’s in. Bak dit geheel aan en voeg de fijngesneden rozemarijn toe. Breng op smaak met peper en zout en bak tot de het geheel gaar is. Voeg nu de passata, wijn en knoflook toe en roer goed. Blijf op laag vuur geregeld mixen dat alle smaken lekker verdeeld worden. Breng nu ondertussen water aan de kook, kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing en giet af als het klaar is. Maak de bordjes nu mooi op met was pasta, daar heerijk wat saus over. Verdeel daar wat basilicum blaadjes over en parmezaanse kaas en dien snel op. Wedden dat iedereen het lekker vindt?!

mytaste.nl
Close