Nacho’s met tomatensalsa

Van alle recepten zijn deze nacho’s wel echt het meest perfecte recept voor je luie zondag. Het is mooi weer buiten, dus loop eerst een blokje extra om naar de Albert Heijn en laat daarna je nacho’s extra goed smaken! Je kan natuurlijk ook nog een voorspelbare guacemole maken, maar dit is echt met de kaas een super frisse combinatie en leuk voor de afwisseling. Dus sprint naar de supermarkt, gooi dit snel in de oven en geniet lekker van je zondag. Ik weet wel dat ik dat ga doen!

Ingrediƫnten:

  • 1 zak nacho’s
  • 200 gram cherrytomaatjes of andere kleine verse tomaatjes
  • bosje basilicum
  • halve rode ui
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • zakje geraspte jonge kaas (jong is belangrijk omdat dat beter smelt in de oven!)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de helft van de nacho’s in een ovenschaal en verdeel de helft van de kaas eroverheen. Leg daar de andere nacho’s weer op en verdeel daar de rest van de kaas overheen. Zo heb je dus 2 lagen fun. Beter kan niet! Zet nu ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas lekker gesmolten is. Pak nu een klein keukenmachientje en doe daar de tomaatjes, halve ui, knoflook en basilicumblaadjes in. Zet de mixer aan en mix tot het een semi vloeibaar geheel is waar je nog wel lekker in kan dippen. Proef en breng op smaak met peper en zout. Desnoods doe je er nog wat ui of knoflook bij als het scherper mag. Doe er nog 2 eetlepels olijfolie bij en zet koud tot de chips klaar is. Schep met een lepel een paar goede lepels over de chips en dien op als de kaas nog warm is. Smullen maar!

mytaste.nl
Close