Omelet met champignons, tomaat en ricotta

De omelet. Aan de ene kant denk ik vaak: wat moet ik ermee? Aan de andere kant is het toch wel echt een hele goede uitvinding om alle lekker smaken te combineren die er mogelijk zijn. Je denkt er alleen niet altijd aan. Ik niet tenminste. En in een restaurant, uit alle keuzes die je kan maken, een opgeklopt ei bestellen? Non merci. Echt nog nooit gedaan. Best raar. Maar desalniettemin is dit omelet echt een hele goede uitkomst om een ”avondeetprogramma” te vullen (want zo deel ik mijn dagen graag in, in eetprogramma’s van de ochtend, middag en avond) wat je liever een beetje lean wil houden. Geen carbs, geen gekkigheden, maar wel gewoon een lekker maal en vullend genoeg. Best wel voor herhaling vatbaar!

Ingrediënten: 2 omeletten (of omelet’s?)

 • 4 eieren
 • 400 ml halfvolle melk
 • 1/2 sjalot of rode ui
 • 2 eetlepels kerriepoeder
 • 2 eetlepels paprikapoeder
 • paar takjes peterselie
 • cherrytomaatjes
 • bakje ricotta
 • 200 gram champignons
 • peper en zout
 • olie of boter om in te bakken

Doe de eieren in een kom, klop los en voeg de melk toe. Snijd de peterselie en de sjalot heel fijn en voeg aan het ei mengsel toe. Doe nu ook de kerriepoeder en de paprikapoeder erbij en mix goed. Verwarm een pan op het vuur en doe er wat olie of bakboter in en verdeel als de pan warm is de helft van het eimengsel (nadat je het nog even rondgeklopt het om alles goed te verdelen) in de pan. Bak ondertussen de champignons in een andere pan even snel gaar en laat ondertussen de omelet rustig hard worden zodat het een echt omelet wordt. Niet teveel aanzitten dus. Snijd ondertussen de tomaat in stukjes. Als de omelet klaar is leg je hem op een bord, verdeel je er wat champignons overheen, tomaat en een paar lepeltjes ricotta per omelet. Dien op als hij nog warm is! Heerlijk!

mytaste.nl
Close