Hamburgers van Jamie Oliver

Ik kan hier heel veel bij typen, maar dat zou je eigenlijk alleen maar tijd kosten in je zoektocht naar het beste recept voor de lekkerste hamburger. Want die heb je gevonden. Gefeliciteerd!!! Snel maken en je zal zien dat ik gelijk heb!

Ingrediƫnten: (voor 4 burgers)

 • 4 hamburgerbroodjes
 • 500 gram mager rundergehakt
 • 100 gram ijsbergsla
 • 1 rode ui
 • 4 plakker cheddar kaas
 • 100 gram spekjes
 • 1 grote rode vlees tomaat
 • ketchup
 • mayonaise
 • tabasco
 • worcestersaus
 • olijfolie
 • rode wijn azijn
 • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed het rundergehakt met wat peper en zout en 2 eetlepels olijfolie op smaak gebracht door elkaar en verdeel in 4 stukjes. Maak er een bal van met druk met je handen plat tot mooie burgers. Zet nu even aan de kant. Doe de ijsbergsla, samen met de in ringen gesneden rode ui en 3 eetlepels rode wijn azijn in een kommetje en roer goed. Voeg hier nu 1 theelepel tabasco aan toe, 2 eetlepels worcestersaus, 2 eetlepels mayonaise en 1 eetlepels ketchup. Voeg er nu nog wat zout aan toe en mix dit geheel goed. Bak nu de spekjes uit in een pan en zet apart als ze klaar zijn. Snijd de tomaat in dunne plakjes en zet ook apart. Leg de broodjes nu in de oven en bak 5 minuten af. Verwarm nu een pan, leg daar de hamburgers in en bak gaar. Leg als je hamburgers niet meer gaat draaien op elke burger een plak cheddar cheese en laat rustig een beetje smelten op laag vuur. Pak nu een broodje, leg daar een flinke lepel van je slamengsel op, daar weer een tomaat op gevolgd door de hamburger. Strooi er nu wat spek overheen en herhaal dit voor elke burger. Zo. Super. Lekker!

mytaste.nl
Close