Broodje coppa di parma

By 26 oktober 2016 Lunch No Comments

Dit broodje coppa di Parma is een beetje een perongeluk uitvinding maar daarom eigenlijk zeker niet minder lekker! Afgelopen zondag had ik heel veel zin om weer een keer een simpel broodje te lunchen zonder veel poehoe maar wel heerlijk op smaak. En zo is dit broodje ontstaan. En hij is zeker voor herhaling vatbaar!

Ingrediënten voor 4 broodjes:

  • 4 Kaiser broodjes ( of andere vorm die je lekker vindt)
  • 100 gram ijsbergsla (fijn gesneden)
  • 1 rode ui, in hele dunne ringen gesneden
  • 100 gram copa die parma
  • bakje gedroogde tomaten (liefst zo vers mogelijk)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels mayonaisse
  • worchestersaus
  • tabasco
  • peper en zout

Bak de broodjes af volgens gebruiksaanwijzing. Doe ondertussen de sla, ui,  mayo, ketchup , 2 eetlepels worcestersaus en 1 theelepel tabasco in een kommetje en maak lekker aan. Breng op smaak met peper en zout. Snijd als de broodje klaar zijn deze doormidden en leg er een flinke lepel van het slamengsel op gevolgd door 2 plakjes coppa die Parma. Strooi er wat gedroogde tomaatjes overheen en voilà. Heerlijk!

mytaste.nl
Close