Gnocchi met gorgonzola en vijgen

Omdat ik het zo’n lelijke foto vond wilde ik hem eigenlijk niet op de site zetten. Best wel stom, bedacht ik me vandaag omdat het toch uiteindelijk gaat om hoe het smaakt. Dus hierbij alsnog, 2 maanden nadat ik daadwerkelijk heb gemaakt: een heerlijke Gnocchi! Best wel een perfect gerecht voor je luie zondag. Toen ik nog met 10 andere meisjes in Utrecht woonde aten we best wel vaak op zondag mac&cheese. Gewoon heel veel macaroni, heel veel kaas en heel veel blokjes spek. Als je er nog de kracht voor had strooide je er wat peper en zout over, maar dat was het wel. Het codewoord was in ieder geval: veel. Te smerig eigenlijk. Maar toch was het stiekem wel een maal wat we maar al te graag maakten en dan voor de televisie op aten. Als ik er nu aan terug denk wil ik graag weer een keer even terug en met ”m’n meidjes” chillen en eten. Maar tot die tijd een vernieuwde versie, zie dit als de improved variant van de mac&cheese van de Massegast!

Ingredienten, voor een schaal voor 4 personen:

  • 500 gram gnocchi
  • 200 gram gorgonzola
  • 300 gram spinazie
  • 4 vijgen
  • 200 ml creme fraiche
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cherry tomaatjes
  • 40 gram geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de gnocchi volgens de verpakking beetgaar. Giet ze als ze klaar zijn af (maar bewaar het kookvocht!!), pak een overschaal en leg de gnocchi daar alvast in. Doe het water terug in de pan, breng weer aan de kook en blancheer de spinazie hier ongeveer 30 seconden in. Spoel met koud water af en zet even apart. Snijd nu de ui heel fijn, pers de knoflook en doe deze in de pan met de creme fraiche en de gorgonzola. Laat dit geheel smelten en meng goed. Snijd ondertussen de tomaatjes in tweeën en de vijgen in 4 (of kleine stukjes). Als je gorgonzola mengsel nu goed gesmolten is en mooi verdeeld, leg je de spinazie op de gnocchi en giet je het gorgonzola mengsel eroverheen. Verdeel nu de tomaten en vijgendeeltjes en breng op smaak met peper en zout. Strooi de parmezaanse kaas over dit geheel heen en zet de overschaal nog ongeveer 15 minuutjes in de oven dat je een knapperige korst krijgt. Eet met wat salade of gewoon zo als je echt geen zin hebt om iets anders extra te maken!

mytaste.nl
Close