Plaatquiche met gorgonzola en spinazie

Niet zoveel meer aan doen dit gerecht. Als je van quiches houdt dan vind je dit geheid (is geheid nog steeds een woord wat gebruikt wordt? Ik weet dat mama er nogal fan van was en het om de haverklap gebruikte, maar excuus als het ”uit” is) een heerlijk maal! En het is ook nog genoeg vullend dus heel veel meer hoef je niet te maken!

Ingrediënten, 1 plaatquiche:

  • 8-10 plakjes hartige kaartdeeg (vriesvak)
  • 4 eieren
  • 100 gram gorgonzola
  • 250 gram spinazie
  • 15 cherrytomaatjes
  • zakje pijnboompitten (kort geroosterd in een pan)
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kooks en blancheer de spinazie 30 seconden in kokend water. Klop de eieren los en snijd de tomaatjes in 2en. Pak nu een glazen bakplaat, leg daar bakpapier op en maak nu 1 grote plaat van de velletjes. De zijkant van de glazen plaat komt waarschijnlijk iets omhoog dus die rand kan je perfect gebruiken om als zijkant van je taart te maken. Bedek dus tot iets over dat randje, dan kan je de hele plaat gewoon bedekken met de inhoud en wordt de zijkant uiteindelijk vanzelf iets dikker en hoger. Zet nu even 5-7 minuten in de oven dat de onderkant alvast een beetje gaar kan worden en straks iets harder wordt. Haal er daarna uit en verdeel nu de eieren, spinazie, tomaatjes en pijnboompitten over de plaat en brokkel de gorgonzola in stukjes terwijl je ze verdeelt over de plaat. Breng op smaak met peper en zout. Zet nu 25 minuten in de oven of tot hij mooi bruin en gaar is. Dien op als hij nog warm is!

mytaste.nl
Close