Ravioli met salieboter en parmezaanse kaas

Afgelopen zondag heb ik met mijn tante en nichtje bij de plantage geluncht.

Buiten het feit dat ik me bedacht dat ik iets minder lui moet worden en vaker naar Oost moet gaan fietsen in plaats van altijd maar in de Jordaan blijven heb ik ook weer sinds lange tijd ravioli gegeten. En wat is ravioli toch smullen! Zeker als je het vers maakt. Maar ik snap ook dat je daar niet altijd zin in hebt en dat het nog best wel een hels karwei is, dus als tijdelijke oplossing (tot je een keer zin hebt om een pastamachine aan te schaffen en een halve dag in de keuken te staan) heb ik hier een recept met niet zelfgemaakte. Ik kende deze soort ravioli niet, normaal koop ik altijd van het huismerk gewoon random een vers pak uit de koeling. Maar nu zag ik dit pak liggen (ja, ik heb dus op dezelfde avond als dat ik heb geluncht met ravioli het weer als avondeten gegeten..) dacht ik dat deze combinatie ook erg lekker zou zijn! En dat was het! Vegetarisch ook nog en 100 punten van vriendlief. Wat wil je nog meer?!

Ingrediƫnten, voor 2 personen

  • 1 pak ravioli van Lo Scoiattolo (uit het koelvak, gevuld met pijnboompitten, ricotta en basilicum. maar als je zelf een sterke voorkeur hebt voor een ander vindt ik dat ook helemaal prima)
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 bosje salie
  • 40 gram parmezaanse kaas (vers en geraspt)

Zo weinig als je nodig hebt, zo makkelijk is het ook om te maken! Breng wat water aan de kook. Snijd ondertussen een stuk of 10 salieblaadjes in hele kleine stukjes, smelt de boter op een laag pitje in de pan en doe daar de salieblaadjes bij. Meng nu goed dat de smaak van de salie goed in de boter komt en laat de salie knapperig worden in de boter. Kook nu de ravioli in 5 minuten gaar, giet af en leg op een bordje. Giet daar de boter met salieblaadjes overheen en verdeel de parmezaanse kaas. Leg er nog een salieblaadje op ter decoratie en smullen maar!

mytaste.nl
Close