Ham-kaas snacks

By 13 november 2016 Recepten, Snack No Comments

Voor deze super makkelijke ham kaas snacks hoef je geen nobelprijswinnaar te zijn. Al zou je best de persoon die dit heeft uitgevonden er een willen geven, maar helaas werkt het leven niet altijd zo simpel. Dit ”gerecht” (laten we eerlijk zijn en het een gerecht tussen haakjes noemen) kan je in een half uurtje op tafel hebben als een goede borrelhap of gewoon als je je verveelt en wat te snacken wil. En bladerdeeg heb je altijd wel in huis dus dat zit wel snor want ik zie nu eigenlijk pas in hoe praktisch bladerdeeg is! Kijk bijvoorbeeld ook even bij dit super lekkere recept (spoiler: kaasstengels!!!!) voor een nieuwe episode van het hoofdstuk bladerdeeg!

Ham kaas snacks (20 stuks), ingrediënten:

  • 9 velletjes bladerdeeg
  • 6 plakjes ham
  • 6 plakjes kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 250 graden. Laat de bladerdeegvellen ontdooien en leg ze met de plakkerige kant naar boven. Pak nu 3 vellen waarbij de je er 2 belegd met een plak kaas en een plak ham. Leg deze nu tegen elkaar aan en rol de eerste in een rondje tot je bij de 2e komt en ga daarmee door tot je bij de 3e komt en de 3e (zonder iets erop) aansluitend. Zo krijg je dus de breedte van 1 bladerdeegvel en de dikte van 3 bladerdeegvelletjes. (en ik hoop dat je het snapt, want ik vind het geen briljante uitleg). Excuus.

Herhaal dit bij de laatste 6 velletjes tot je dus 3 rollen hebt en snijd deze rollen in ongveer 1 cm dikke plakken. Pak nu een ovenplaat, leg er een vel bakpapier op en leg de rondjes op het veel. Bedruppel nu met wat olijfolie en bestooi met peper en zout en bak nu ongeveer 15 minuten (of tot ze goudbruin zijn) af in de oven! Smullen!

mytaste.nl
Close