Gegratineerde mosselen uit de oven

Deze mosselen zijn zo lekker!

Alsof je ergens op vakantie bent als je je ogen dicht zou doen. Helaas is dat ongeveer 50 van de 52 weken niet zo, dus moet je er thuis maar een feestje van maken. Gelukkig kan dat met dit gerecht heel makkelijk. Het is ook nog eens het perfecte hapje voor als je gasten hebt. Maar let op; dat is het niet als je een date over de vloer hebt waar je mee wil zoenen. Er zit erg veel knoflook in! Je gaat zeker de show stelen met je kook skills (liefde van de man gaat echt door de maag), maar hebt ook de hele avond die knoflookgeur om je heen. Niet sexy. Andere kant is dat wel weer handig als de date minder leuk is dan verwacht.

Ingrediënten. voor 1 schaal mosselen

  • 1 bak mosselen
  • 3 grote tenen knoflook
  • 5-6 eetlepels olijfolie
  • 25 gram boter
  • peterselie, fijn gesneden
  • halve rode peper
  • peper en zout
  • 2 eetlepels paneermeel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de mosselen in een grote pan bij een laagje kokend water. Kook het water ongeveer 5 minuten met de deksel erop totdat de mosselen open zijn gaan staan. Giet het water af en haal de mosselen 1 voor 1 uit de pan en maak ze open. Leg de schelp waar de mossel in zit met de mossel naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier en herhaal dit net zolang totdat alle mosselen op zijn. Dit kan wel even duren. Maar heb geduld. Smelt de boter op een laag vuur in een pannetje en doe er flink wat olijfolie bij. Snijd of pers de knoflook heel fijn en doe dit bij de olijfolie/botermix. Snijd de rode peper in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Doe er peper en zout naar smaak bij. Roer even door zodat het goed gemengd is en verdeel dan met een lepel de mix over de mosselen. Doe er zo nodig nog wat olijfolie overheen. Strooi heel voorzichtig een klein beetje paneermeel over mosselen en verdeel de peterselie. Zet ze ongeveer 10 minuutjes in de oven and you’re done!

mytaste.nl
Close