Pasta Carbonara

Voor de verandering nog een pasta.

De 10e al misschien. Dus als je er moe van wordt, excuus. Maar er zullen nog vele pasta’s volgen. Want pasta is mijn aller-aller-lievelingsgerecht. Vorig jaar op vakantie in Toscane heb ik 1 dag met pasta ontbeten, pasta geluncht en met pasta avond gegeten. En als mijn broek niet te strak had gezeten de dag erna had ik dit de hele vakantie volgehouden. Met redelijk gemak ook wel. Uiteraard met een lekker glas wijn bij de pasta. Of twee. Dit waren weer 10 zinloze zinnen waarvan je ongetwijfeld denkt: ”waarom vertelt ze me dit?!” Maar je moet je voorstellen dat het best moeilijk is om een leuk verhaal bij iedere recept te bedenken. Ik heb nu 50 recepten online staan en dat betekent dus 50 verhaaltjes. Best wel wat he? Dus je probeert af en toe wat.

Ingrediënten, 2 personen:

  • 200 gr spaghetti
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr spekblokjes (gerookt en mager– > niet dat mager nog enige zin heeft bij dit gerecht. Maar toch. Het gaat om het idee.)
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 30 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • Optioneel: paar takjes peterselie

Kook de pasta volgens de instructies beetgaar (pan met ruim water, olijfolie en wat zout erin). Bak ondertussen in een andere pan de spekblokjes lekker bruin. Haal ze uit de pan en laat ze op een keukenpapier even uitlekken om ze wat minder vet te maken. (ik besef me dat we het over spek hebben, dus dat ik over vet niet echt iets mag zeggen, maar het gaat om het idee.)

Doe ze daarna weer terug in de pan. Snijd of pers de knoflook fijn en doe de crème fraîche en de knoflook bij de spek. Doe er wat peper en zout naar smaak bij en een eetlepel olijfolie bij. Giet de pasta af en doe deze bij het spek/crème fraîche mengsel in de pan. Schep het spekmengsel lekker om door de hete pasta en doe er de peterselie bij. Blijf husselen totdat alles goed verdeeld is. Doe dan op het laatst de eieren erbij en blijf nog 1 minuut alles  husselen en verdelen. Voeg de parmezaanse kaas toe en leg er nog een eidooier op voordat hem opdient. Smullen!

mytaste.nl
Close