Vijgensalade met buffelmozzarella

Deze salade is niet alleen op zaterdag, maar eigenlijk op elke dag wel een goeie! Zaterdag is gewoon een extra excuus om dit gerecht te maken. En het is zo makkelijk, totaal geen moeite. Zeker tijdes de zomer, als het warm buiten is en je een verfrissende maaltijd nodig hebt kan ik je dit heel erg aanraden. Gebruik verse basilicum en de beste ingrediƫnten die je je kan veroorloven. Ik kan je aanraden om, altijd, buffelmozzarella te gebruiken (en ik biedt vooraf mijn excuus aan omdat je het waarschijnlijk iets meer geld gaat kosten, maar het is het het absoluut waard!) Geniet!

Ingrediƫnten (4 personen-bijgerecht)

  • 6 vijgen
  • 10-15 cherry tomaatjes
  • 10 basilicum blaadjes
  • 1 buffelmozzarella
  • 60 gram (5-6 plakjes) parmaham
  • 75 gram sla (rucola of rucola mix, iets wat je lekker vindt)
  • olijfolie
  • balsamico
  • roze wijn azijn
  • zout en peper

Neem je leukste sla kom en verdeel er de sla over. Snij de top van de vijgen af en snij ze in een kruisvorm in, niet helemaal door. Duw ze een beetje open dat het een soort bloem wordt. Leg de vijgen op de sla. Snijdt de tomaatjes en de mozzarella in kleine stukjes als ook de ham en verdeel deze 3 dingen tussen en om de vijgen. Snijdt de basilicum fijn en verdeel deze ook over de salade. Mix nu 1/3 olijfolie, 1/3 basilicum en 1/3 rode wijnazijn in een kommetje en breng dit mengsel op smaak met een beetje zout en peper. Verdeel dit over de salade en je bent klaar!

mytaste.nl
Close