Cheesecake

By 20 november 2016 Nagerecht, Snack No Comments

Iedere zichzelf respecterende blogster moet een goeie cheesecake op haar site hebben. Niet 1 zonder koekjes en met magere kaas, niet 1 zonder calorie├źn, maar gewoon een echte cheesecake die je kan eten en waar je dan nog 2 uur lang spijt hebt omdat je teveel hebt gegeten en misselijk bent. Dan sla je toch een keer de lunch over? Wat maakt jou het uit, af en toe moet je gewoon een goed stuk van deze taart hebben en dan vergeet je al je zorgen! Dit is overigens ook een zeer goede afsluiter van een dinertje, hij is makkelijk te presenteren en ziet er alleen al uit om op te eten!

Ingredienten (1 taart)

  • 800 gram roomkaas (deze taart is gemaakt van 400 gram mascarpone en 400 gram mon chou , maar je mag nemen wat jij lekker vindt)
  • 3 eieren
  • 200 gram suiker
  • 125 gram zure room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram digestives
  • 100 gram boter
  • 1 granaatappel
  • 1 springvorm

Verwarm de oven voor op 120 graden. Zet de boter op een heel laag vuurtje om te smelten. Doe de koekjes in een kom en verkruimel deze met een vork of met je handen tot het fijn is. Doe, als deze gesmolten is, de boter erbij. Hussel tot het een lekker mengels is. En laat even 20 minuutjes in de koelkast staan. Doe ondertussen de roomkaas, eieren, suiker, zure room en vanillesuiker bij elkaar en meng goed tot het een mooi glad mengel is. Mag met de hand, mag met een keukenmachine. Haal het koekjesmengel uit de koelkast en doe het in de springvorm, verdeel het over de bodem en druk lekker goed aan. Als alles goed aangedrukt is doe je het roomkaasmengel er overheen en verdeel je dit ook weer mooi over de vorm. Nu komt het lastige deel: zet het nu 2 uur in de oven. Het zal een beetje gaan opstijgen maar niet heel bruin worden (hoeft ook niet). Haal uit de oven en doe hem daarna nog 4 uur in de koelkast. Dat is echt het allermoeilijkste deel. Dan ruikt het al zo lekker en ziet hij er al zo lekker uit, maar geloof me, hij wordt er nog beter van. Als hij eenmaal 4 uur lekker koud is geworden kan je hem uit de koelkast halen en de granaatappelpitjes erover verdelen en voila: een heerlijke cheesecake!

mytaste.nl
Close