Romige pasta gorgonzola

Deze pasta doet het eigenlijk bij iedereen wel goed. Door de creme fraiche en de azijn wordt de echte harde smaak van de gorgonzola iets minder en zie je zelfs de mensen die van te voren zeggen dat ze niet van gorgonzola houden stiekem genieten van hun eten. Makkelijk om te maken voor 2, nog makkelijker als je 6 eters over de vloer hebt! Serveer met wat een simpele sla die ook een dressing van roze wijn azijn bevat zodat de smaken lekker overeenkomen.

Ingrediënten (4 personen)

 • 400 gram spaghetti
 • 150 gram gorgonzola
 • 125 gram creme fraiche
 • 5 lente-uitjes
 • 1 teen knoflook
 • handjevol walnoten
 • 2 eetlepels pijnboompitten
 • 40 gram Parmezaanse kaas
 • handjevol basilicumblaadjes
 • peterselie
 • olijfolie
 • rode wijn azijn

Zet het water op voor de pasta. Doe de pijnboompitten en walnoten in een pan en zet ze even op matig vuur tot ze iets bruiner zijn. Haal ze uit de pan en leg apart. Doe de gorgonzola en de creme fraiche in een diepe pan en zet op heel laag vuur dat eigenlijk alleen de kaas een beetje smelt. Doe er 2 eetlepels olijfolie bij om het iets minder dik te maken. Snijdt de uitjes en de knoflook, doe deze ook in de pan. Roer lekker door tot alles een beetje gesmolten is en het 1 geheel is. Voeg dan 3 eetlepels rode wijn azijn toe en meng de noten en pijnboompitten erdoorheen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Proef even, lekker he? Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing (in zout water) en giet af als het klaar is. Doe de pasta bij het inmiddels lekker warme kaasmengsel en hussel in de pan op heel laag vuur om dat de saus echt lekker in de pasta kan trekken. Doe het in een mooie schaal en verdeel de basilicumblaadjes, de peterselie en de parmezaanse kaas overheen. Twee keer opscheppen is geen schande, doe ik ook altijd!

mytaste.nl
Close