Gegrilde aubergine carpaccio met geitenkaas

Dit gerecht is niet iets wat je in 1 minuut op tafel zet en om eerlijk te zijn vond ik mijn fornuis ook best ranzig toen ik het gedaan had. Dus wees gewaarschuwd voordat je dit gaat maken. Desondanks is het wel echt een aanrader en super lekker om aubergine een keer zo te eten. De rokerige smaak die het krijgt van het roosteren is een heerlijke combinatie met de geitenkaas. Ik at dit vorige week in de Plantage (wat echt een aanrader is) en besloot het maandag na te maken. Zeer goed gelukt al zeg ik het zelf. Moet ik vaker doen!

Ingredienten, voor 2 personen

  • 3 aubergines
  • zakje rucola slamelange
  • zakje pijnboompitten
  • paar takjes salie
  • 30 gram (verse) parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Leg de aubergines direct boven een pit (google anders even geroosterde aubergines van gaspit) en zet de pit aan. Grill nu de aubergines en blijf ze wel draaien. Na ongeveer een half uurtje is de buitenkant gerimpeld en voelt de binnenkant zacht en kan je ze van de pit halen. Doe nu de pijnboompitten in een pan en verwarm deze op laag vuur. Haal ondertussen het velletje van de aubergine af terwijl je de top er nog aan houdt. Dit is best even een werkje maar als je klaar bent kan je vanaf de top de aubergine de aubergin in 3en snijden en zo een beetje plat maken op een bord. (nog steeds met de top eraan). Doe dit met alledrie de aubergines zodat ze het hele bord bedekken. Verdeel nu wat stukjes geitenkaas over de aubergine, de pijnboompitten en parmezaanse kaas. Snijd de salieblaadjes fijn en verdeel deze ook over de aubergine. Druppel er nu wat olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Dien zo warm mogelijk op, dan is hij het lekkerst! En eet met wat brood om te dippen.

mytaste.nl
Close