Aubergine met chermoula en geitenkaas

We blijven een beetje in de categorie aubergine deze week. Bij gebrek aan inspiratie, maar ook bij gebrek aan tijd. Soms heb je gewoon echt geen zin om na je werk nog uren na te denken over wat je gaat maken en dan maak je liever dingen die ”on top of mind” liggen. Zoals pizza of pasta natuurlijk. Dat doe ik ook. Maar als dat de afgelopen 3 dagen je eten is geweest, moet er weer iets nieuws komen. Gelukkig schoot me toen schoot te binnen dat ik altijd nog chermoula wilde gaan maken. Eureka.

Ingredienten, bijgerecht voor 2 personen

 • 2 aubergines
 • 1/2 citroen
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 rode chilipeper, heel fijn gesneden
 • 2 eetlepels paprikapoeder
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 2 theelepels gemalen komijn
 • 2 eetlepels fijn gesneden koriander
 • 2 eetlepels fijn gesneden peterselie
 • 80 gram geitenkaas
 • olijfolie
 • zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de uitgeknepen citroensap, heel fijn gesneden of geperste knoflook, chilipeper, paprikapoeder, cayennepeper, komijn, koriander en peterselie samen en meng goed. Voeg wat zout toe en voeg hieraan flink wat olijfolie toe dat het een mooi olie mengsel wordt. Laat even staan zodat de smaken in kunnen trekken. Snijd nu de aubergine in 2en en leg ze met de bolle kant naar boven op een ovenschaal. Kerf ze hoeksgewijs een beetje in dat ze olie straks goed in de aubergine kan trekken. Pak nu een lepel en bedek de aubergines goed met de chermoula. Verdeel zo over iedere aubergine het mengsel tot het op is. Leg nu een paar stukjes geitenkaas op de aubergines en bak ongeveer 30 minuten in de oven tot de aubergines gaar zijn. Als ze eenmaal op je bord liggen, kan je je zo uit hun vel wippen en op eten! Smakelijk!

mytaste.nl
Close