Knolselderijsoep van Yvette van Boven

Ik zal het eerlijk toegeven: ik ben fan van Yvette. Maar echt fan. Ik heb haar boeken, kijk naar ”koken met van boven” en zou denk ik niet echt iets tegen haar durven zeggen als ik haar tegenkom. (iets wat best goed mogelijk is want als ik goed naar haar programma kijk denk ik dat ze uit ook Amsterdam komt –> stalkeralarm).  En dat ik fan ben ligt niet perse aan het eten, maar meer aan het feit dat ze gewoon zo gezellig is. Als ik naar haar programma kijk wil ik ook met haar naar Texel om met een boer door een weiland te lopen en te kletsen en wil ik ook met haar en haar hond in de keuken staan. Misschien gaat het me ooit nog lukken samen te koken, a girl can dream, maar tot die tijd blijf ik braaf tv kijken. Dit recept is van haar, helaas, maar is wel zo super lekker dat ik het na het maken met jullie wilde delen. Smullen!

Ingredienten:

Snipper de ui. Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes. Plet de knoflook. Fruit in een pan met dikke bodem de ui in de olijfolie. Voeg de knolselderij en knoflook toe, schep af en toe om. Blus af met de witte wijn en giet de bouillon erbij. Laat 25 min. zacht koken, tot de knolselderij gaar is. Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer. Klop de crème fraîche erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Laat hem inkoken tot hij iets dikker wordt. Maak pastinaak schoon en snijd in dunne schijfjes. Scheur de bospaddenstoelen in repen. Verhit ondertussen de boter en de overgebleven olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pastinaakplakjes en de reepjes paddenstoel snel aan beide zijden knapperig. Maal ruim peper en zout erboven. Schep de soep in kommen, verdeel de gebakken pastinaak en paddenstoel erover. Druppel overal wat notenolie over. Serveer direct met de croutons.

Tip:

mytaste.nl
Close