Laatst liep ik door Amsterdam en toen liep ik langs zo’n klein hotdog stalletje. Nu heb ik best wel smetvrees en kan ik het op de een of andere manier niet aan mezelf verkopen om uit zo’n dubieus stalletje een hotdog te halen (don’t ask me why) maar het rook er daar wel zo lekker dat ik oprecht in de verleiding kwam. Onderweg naar huis bedachten we dan ook logischerwijs dat we dan maar zelf hotdogs gingen maken als we thuis waren. En dan op de uitgebreide manier. Gelukkig was het zo lekker dat we het maar ook als avond eten hebben gegeten. Niet heel gezond, maar wel zo makkelijk!

Ingrediƫnten, 6 hotdogs:

  • blik hotdogs
  • 6 hotdogbroodjes (iets wat wit en zacht gaat daar al snel voor door, dus je bent redelijk vrij om daarin een keuze te maken)
  • Potje voorgesneden augurkjes zoetzuur
  • 1 sjalot
  • jalapeno pepertjes (zoveel als je lekker vind, ze zitten toch in een pot)
  • mayonaise
  • ketchup
  • mosterd

Trek het blik hotdogs open en gooi het met vocht en al in een pan en zet op laag vuur. Snijd ondertussen de sjalot en jalapenos (als deze niet al gesneden zijn) fijn en besmeer de broodjes met wat mayonaise. Haal als de hotdogs warm zijn deze uit de pan, leg op een broodje en verdeel daar de sjalot, jalapeno en augurkjes over. Top af met flink wat ketchup en mosterd en je hebt een absolute award winnende lunch!

mytaste.nl
Close