Kip panzanella salade

Ik ben een extreme fan van panzanella salade. En ik denk dat iedereen wel snapt waarom, het is gewoon eigenlijk de perfecte salade. Maar eigenlijk moet je er altijd wel wat bij eten om een volledige maaltijd te hebben. Maar nu! De oplossing! Kip bij de panzanella doen! Niet alleen een volledige maaltijd, maar daarnaast ook nog misschien wel 2x zo lekker. De heerlijke malse kippenpootjes gaan echt perfect met de salade. Heerlijk als lunch, ook fantastisch als avondeten. Kortom: niks meer aan doen. En alleen maar hopen dat de zomer er snel weer aankomt!

Ingrediënten (voor 2 personen);

 • 4 kippenpootjes
 • 4 rijpe tomaten
 • 150 gram sappige cherrytomaatjes
 • 1 pot geroosterde paprika
 • 2 eetlepels kappertjes
 • 1 teen knoflook
 • 1/2 ciabatta
 • 1 pakje verse italiaanse kruidenmix (salie, oregano, tijm en rozemarijn)
 • 10 basilicum blaadjes
 • olijfolie
 • rode wijn azijn
 • peper en zout

Verwarm de oven voor 0p 180 graden. Leg de kippenpootjes in een ovenschaal, bedruppel ze met olijfolie, peper en zout en wrijf het even in. Snijd daarna de de oregano, tijm en rozemarijn fijn en verdeel dit ook over de kip. Masseer het liefst de kippenpootjes even met dit geheel en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Zet nu de pootjes ongeveer 30 minuten in de oven. Maak ondertussen het tomaat mengsel door de grote tomaten, cherrytomaatjes, geroosterde paprika, kappertjes en knoflook heel fijn te snijden en meng dit geheel goed. Snijd ook de basilicum fijn en meng dit door het tomatenmengsel. Voeg hieraan 4 eetlepels rode wijn azijn toe en hussel nog even goed. Je kan niet teveel husselen met dit geheel, zo trekken alle smaken er goed in. Zet dit nu even apart. Snijd nu de ciabatta in kleine crouton stukjes en als de kip de 30 minuten in de oven heeft gestaan haal je deze eruit en leg je de croutons een beetje om de kip heen in de schaal. Druppel er wat olijfolie overheen en hussel het brood even zodat de sappen en de kruiden van de kip al goed in het brood komen. Zet de ovenschaal nu nog ongeveer 10 minuten in de oven tot het brood lekker knapperig is. Als het geheel klaar en gaar is, haal je de ovenschaal uit de oven en schep je met een lepel de knapperige croutons uit de schaal. Voeg nu het tomatenmengsel toe aan de kip en verdeel daarover de croutons. Zo nodig nog wat olijfolie, peper en zout en smullen maar! Ik vind het in ieder geval heerlijk!

Close