Broodje ALLES! (met letterlijk alles erop en eraan)

Terwijl ik dit recept aan het typen ben, ben ik op skivakantie in Ischgl. In theorie zou ik dan ook nu aan het skieen moeten zijn, maar helaas is het zo dat het mega hard aan het sneeuwen is en je geen hand voor ogen ziet als je boven op de berg bent. De die-hards onder ons zullen nu zeggen: ”dus?!”. Maar helaas ben ik een mooi weer skieer en heb ik het er niet zo op om blind een berg af te gaan. Ik zag gister iemand weer met een nek-brace om achter zo’n sneeuwscooter naar beneden getrokken worden omdat hij/zij in de mist tegen iemand was aangeskied. Nou, mij niet gezien dus, maar ik wens iedereen veel plezier! Mijn vriend is echter wel een die-hard boarder, dus die gaat braaf in zijn eentje naar boven. Zielig voor hem komt ie dan een uur later weer een beetje chagerijnig naar beneden omdat ie eenzaam was en het toch niet chill bleek te zijn om in dit weer te skieen. Conclusie: praise the lord for wijn. Want dat zit ik gewoon de hele dag te drinken onder aan de berg. En dan kan ik ook weer eens een recept online zetten. Scheelt. (btw. mocht het slecht weer zijn, kan je jezelf altijd nog in Ischgl vermaken. Ik heb nog nooit zo lekker gegeten op een ski-vakantie. Er zijn hier echt heel veel goede restaurants! Dus zeker een keer naartoe gaan!)

Ingredienten, 4 halve broodjes:

  • 2 witte pistoletjes om af te bakken
  • zakje rucola
  • alfalfa
  • cherrytomaatjes
  • kaas om te snijden (je mag ook gewoon plakjes kaas kopen, wat jij leker vindt)
  • bakje zongedroogde tomaten
  • paar jalapeno pepertjes
  • mayonaisse
  • peper en zout

Bak de broodjes volgens gebruiksaanwijzing af. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in tweeen, de pepertje in kleine ringetjes en rasp de kaas in plakjes. Snijd de pistolets als ze bruin en gaar zijn doormidden, beleg ze met wat rucola, doe daaroverheen de kaas en besmeer met mayonaisse. Leg daarop de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes, pepertjes  en alfalfa. Leg er zoveel op dat je denkt: het valt bijna om. Maar dat je het nog net kan eten. Dan is het perfect. Strooi er nu wat peper en zout overheen en eet als het broodje nog warm is! Smullen!

Close