Caesar salade met kippendijen (eentje voor in de boeken hoor!)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik refereerde aan mijn moedertje. Maar bij dit gerecht moet ik toch altijd weer aan mama denken en wel om 2 redenen. 1. Er zit ei in. Vrij random, dat besef ik me, maar als er iemand fan was van eieren dan was het mama wel. Manneman. De Nederlandse Federatie Voor Eiliefhebbers, de NFVE ook wel, zou ze denk ik persoonlijk op hebben gericht als ze er nog was. Niet dat hij bestaat, maar ze zou het bedacht kunnen hebben. En dat had ik heel erg grappig gevonden als ze dat had gedaan, want het lijkt me toch een best gezellige federatie. ;). En 2. deze parmezaanse kaaskoekjes komen uit haar hoge hoed. Het is super makkelijk om dit te maken, maar je maakt er wel de blits mee voor de gasten. Daarnaast is het restaurant-waardig om het zo te serveren en smaakt ook nog eens erg lekker. Al met al een gerechtvaardigde referentie aan mama dus weer. Laten we proosten op de NFVE. Eggs for life!

Ingredienten, 2 personen:

 • 2 kropjes little gem
 • 4 stukken kippendij
 • 30 gram vers geraspte parmezaanse kaas
 • 4 eieren
 • brood van ongeveer 1/4 ciabatta (de rest zou je eventueel af kunnen bakken om mee te eten of in de vriezer kunnen doen om te bewaren)
 • mayonaisse
 • mosterd
 • rode wijn azijn
 • 1 teen knoflook
 • olijfolie
 • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan water op om te koken. Snijd de ciabatta in hele kleine stukjes dat het croutons kunnen worden. Pak een bakpapier, leg daar de croutons op, bedruppel met olijfolie, peper en zout en hussel goed zodat al het brood bedekt is met olijfolie. Zet nu ongeveer 10 minuten in de oven tot de croutons bruin en knapperig zijn. Zet ondertussen een pannetje op het vuur en bak daar de kippendijen in tot ze gaar zijn. Maak ook de dressing door de knoflook de persen, daar 2 eetlepels mayonaisse, 3 eetlepels rode wijn azijn en 1 theelepels mosterd bij te doen. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Voeg er nu wat water aan toe zodat het wat vloeibaarder en een echte dressing wordt. Haal als de croutons klaar zijn ze uit de oven zet even apart. Pak nu een nieuw bakpapier en verdeel daar de kaas over in hele kleine hoopjes. De kaas gaat straks in de oven smelten en wordt dan een dun plakje, dus maak het zo groot als je zelf wil maar laat wel alle kaas elkaar raken. Zet dit nu ongeveer 5-7 minuten in de oven. Pocheer als laatste de eieren door het water bijna aan de kook te brengen, wat azijn toe te voegen en met een lepel een draaiende beweging door te pan te maken. Ik beschrijf het misschien heel moeilijk, maar dat ligt aan mij, het is echt heel makkelijk. Youtube anders even hoe je een ei moet pocheren en je bent er. Tik het ei open en doe het in de pan en laat er ongeveer 3 minuten in zitten. Haal eruit en leg op de salade. Verdeel nu ook de croutons, parmezaanse kaaskoekjes en kip over de salade en maak het af met de dressing. Goed de dressing verdelen en je bent helemaal klaar.

Close