Broodje gesmolten kaas

By 12 februari 2017 Lunch, Snack No Comments

Dit broodje hoeft niet echt een lange introductie te hebben, want ik heb het een beetje met toeval ontdekt. Maar het is wel erg lekker en dus krijgt het een dik verdiende plek op mijn site. Gebruik het soort brood wat jij lekker vindt, maar wel het soort brood wat nog afgebakken moet worden! Smullen!

Ingrediƫnten, 4 halve broodjes,

  • 2 kaiserbroodjes om af te bakken
  • 70 gram vers geraspte gruyere
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • 10 cherrytomaatjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 4 plakjes ardenner ham
  • peper en zout
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de broodjes doormidden, verdeel de mozzarella over de broodjes, leg op elk broodje een plakje ham en verdeel daarover weer de geraspte gruyere. Snijd de cherrytomaatjes in kleinere stukjes en leg ook op de broodjes. Snijd de basilicum fijn en verdeel dit ook. Breng op smaak met peper en zout en druppel er per broodje wat olijfolie overheen. Bak nu ongeveer 10 minuten in de oven af tot de kaas goed gesmolten is en een beetje bruin is. Haal eruit en eet als het warm is.

Close