Kipsouvlaki met tzaziki

Een niet-Italiaans recept. Ik schrok er zelf ook een beetje van. En eerlijk is eerlijk, het had was mentaal aanpassingsvermogen nodig maar toen ik eenmaal geschakeld was naar het idee dat we Souvlaki zouden eten die avond, was het wel echt feest. En dat vond de man ook gelukkig. De kipsate is heerlijk gekruid en de tzaziki is super fris. Eet er wat rucola en een pita bij en je hebt een volwaardig maal!

Ingredienten, 2 personen:

 • 400 gram kipfilet (of 2 flinke kipfilets)
 • gedroogde oregano
 • 1/2 komkommer (geraspt met een kaassschaaf)
 • 1 teen knoflook
 • 350 ml griekse yoghurt
 • 4 pitabroodjes
 • zakje rucola
 • 15 cherrytomaatjes
 • 1 rode ui
 • bosje munt
 • peper en zout
 • rode wijn azijn
 • olijfolie
 • houten stokje om de kip aan te spiezen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin ondertussen met het maken van de tzaziki. Hoe langer die staat hoe meer smaak. Rasp de komkommer, pers de knoflook en voeg dit samen met de yoghurt bij elkaar. Breng op smaak met peper en zout en voeg er nog 3 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels rode wijn azijn aan toe. Roer nu goed door en zet in de koelkast om te rusten. Marineer nu de kip door deze in blokjes te snijden en in een kommetje te leggen. Bestrooi nu met peper en zout en 2 eetlepels van de gedroogde oregano. Voeg er 2 eetlepels olijfolie aan toe en hussel dit geheel goed door. Hoe beter je de kip husselt, hoe smakelijker hij wordt! Rijg nu de kip aan 6 houten stokjes zodat je 6 spiesjes krijgt. Pak nu een grillpan en leg de spiesjes erin en bak ze op laag vuur gaar. Bak ondertussen de pita’s af in de oven, snijd de tomaatjes in 2en en snijd de ui doormidden en dan in ringen. Meg de tomaatjes en de ui. Als de kip gaar is en de pita lekker bruin, pak je een bord en leg je daar de spiesjes op samen met de pita en een berg rucola, waarover je wat ui en tomaat verdeelt. Leg er nu een flinke dot tzaziki naast en maak af met wat muntblaadjes. Het liefst alles tegelijk eten, dan is het het lekkerst!

Close